ВЕЛОСЪСТЕЗАНИЕ ПО ПОВОД ПАТРОННИЯ ПРАЗНИК НА УЧИЛИЩЕТО

Category: Галерия Published: Sunday, 17 August 2014

Децата От Второ ОУ “Христо Ботев” град Гълъбово отбелязаха патронния празник на училището със състезание по безопасност на движението.

 

 

Ученици от Второ основно училище демонстрираха умения за майсторско управление на велосипед в организираното съвместно с РУ “Полиция” – Гълъбово състезание по безопасно колоездене. Участниците положиха теоретичен тест, с който полицейските служители провериха познанията им върху правилата за движение на пешеходците, велосипедистите и пътниците в превозните средства. След това, окуражавани от съучениците си, те се справиха  и с различните препятствия в практическата част на състезанието – змейка, слалом, осморка, управление с една ръка и стоп-линия.  В третия етап, състезателите показаха бързина и способност да контролират велосипеда в т.нар. “скоростна отсечка”.  Всички участници получиха грамоти и удостоверения за майсторско и безопасно управление на велосипед.

 

Състезанието бе част от инициативите, с които учениците от ІІ ОУ “Христо Ботев” отбелязаха Деня на Ботев. След награждаването, всички се включиха във велопоход до Паметника на загиналите във войните, където положиха цветя и с едноминутно мълчание почетоха паметта на героите, жертвали живота си в името на свободата и независимостта на България.

Hits: 2749